PsychologyNow Team

Η ερμηνεία των ονείρων από τον Carl Jung

Η ερμηνεία των ονείρων από τον Carl Jung

PsychologyNow Team

Η καρδιά της ψυχανάλυσης υποστηρίζει ότι τα όνειρα είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με το ασυνείδητο.


Έτσι και ο Carl Jung δε θα μπορούσε να υποστηρίζει τίποτα διαφορετικό. Ο ίδιος πίστευε ότι οι εικόνες των ονείρων αποκαλύπτουν κάτι για τον εαυτό σας, τις σχέσεις σας με τους άλλους και τις καταστάσεις στη ζωή σας όταν είστε ξύπνιοι.

Τα όνειρα καθοδηγούν την προσωπική σας ανάπτυξη και βοηθούν στην πλήρη επίτευξη των δυνατοτήτων σας. Ο Jung πιστεύει επίσης ότι το φανερό περιεχόμενο του ονείρου είναι εξίσου σημαντικό και αποκαλυπτικό όσο είναι και το λανθάνον περιεχόμενο. Συζητώντας απλώς για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη ζωή σας, μπορεί να σας βοηθήσει να ερμηνεύσετε και να ξεκλειδώσετε τις αινιγματικές εικόνες των ονείρων σας.

Η μέθοδος του Carl Jung για την ερμηνεία των ονείρων τοποθετείται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον προς τον ονειροπόλο. Πιστεύει ότι όλοι διαθέτετε τα απαραίτητα εργαλεία για να ερμηνεύσετε τα δικά σας όνειρα. Δεν υπάρχει ένας σωστός τρόπος για να ερμηνευθεί ένα όνειρο.

Το νόημα των ονείρων σας είναι μια προσωπική απόφαση και είναι στο χέρι σας για το πώς θα τα ερμηνεύσετε. Όποια ερμηνεία αισθάνεσθε ότι είναι σωστή για σας, έχει περισσότερη σημασία και είναι πιο σημαντική από ό, τι νομίζει ή πιστεύει κάποιος άλλος.

Διαβάστε περισσότερα

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...