Αυτοΐαση

Το Κέντρο Σωματικής και Ψυχικής Ισορροπίας "Αυτοΐαση" είναι ένα καινοτόμο κέντρο ψυχολογίας που αντιμετωπίζει τα σύνθετα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου, με ολιστικό τρόπο, προσφέροντας άμεσα και μόνιμα αποτελέσματα.


Το κέντρο “ΑΥΤΟΪΑΣΗ” δημιουργήθηκε το 2014 και ξεκίνησε τη δράση του στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης. Από το Σεπτέμβριο λειτουργούμε και στην Αθήνα, στην διεύθυνση Ριζούντος 24 στο Ελληνικό/ Γλυφάδα (λίγα μόνο μέτρα από το σταθμό του μετρό), επιθυμώντας να προσφέρουμε τις καινοτόμες και αποτελεσματικές υπηρεσίες μας και στους ανθρώπους στην Αθήνα που το έχουν τόσο ανάγκη. Διαθέτουμε επιστημονικά αξιόπιστες υπηρεσίες και μεθοδολογίες, όπως Βιοανάδραση, Νευροανάδραση, Οπτικοακουστικός συντονισμός και Κρανιοεγκεφαλική διέγερση, στις οποίες θα αναφερθούμε εκτενέστερα στη συνέχεια.

Σκοπός μας είναι μέσα από μία ολιστική προσέγγιση να εκπαιδεύσουμε τον κάθε άνθρωπο να αποκτήσει πλήρη γνώση για την φύση και τα αίτια των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και να εκπαιδευτεί στη διαχείρισή τους, ώστε σταδιακά μέσα από τη διαδικασία και τα εργαλεία που θα αποκτήσει, να μπορεί να είναι ανεξάρτητος και δυνητικά θεραπευτής του εαυτού του. Ο άνθρωπος μπορεί να θεραπεύσει μόνος του τον εαυτό του τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά, αρκεί να μάθει το πως!

Για το λόγο αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "“ΑΥΤΟΪΑΣΗ”" που σχεδιάζεται εξατομικευμένα εγγυάται μόνιμα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακριβώς επειδή βασίζεται στην διαδικασία μάθησης και όχι σε κάποια θεραπευτική διαδικασία.

Στο κέντρο μας θα βρείτε λύση σε προβλήματα όπως άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, ύπνου, ψυχικές διαταραχές, διατροφικές διαταραχές, προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις κ.ά., αλλά και σε όλα τα σωματικά προβλήματα υγείας τα οποία έχουν ψυχογενές υπόβαθρο, τα οποία αποτελούν σχεδόν το 95% των ασθενειών.

Οι υπηρεσίες ψυχοθεραπείας που παρέχουμε είναι υψηλής ποιότητας και συνδυάζονται με καινοτόμα τεχνολογικά μέσα που βοηθούν στην ψυχοφυσιολογική εκπαίδευση και στον επαναπρογραμματισμό του σώματός μας.

Το επιστημονικό προσωπικό του κέντρου είναι καταρτισμένο στη χρήση και εφαρμογή νέων και περισσότερο αποτελεσματικών μεθόδων θεραπείας. Οι έμπειροι ψυχολόγοι μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα αποτελέσουν έναν έμπιστο σύμμαχο, έναν εκπαιδευτή/ προπονητή με εμπειρία που θα είναι δίπλα σας μέχρι να μάθετε πως να βοηθάτε μόνοι σας τον εαυτό σας.

Η φιλοσοφία μας, να βοηθάμε τους ανθρώπους να επανακτήσουν την χαμένη ανεξαρτησία και τον έλεγχο της ζωής τους, δεν μας επιτρέπει να δημιουργούμε σχέσεις εξάρτησης με τους πελάτες μας. Για το λόγο αυτό όλη η διαδικασία είναι πολύ καλά σχεδιασμένη και δομημένη, με ευδιάκριτη αρχή, διάρκεια και τέλος.

Ποιες είναι όμως οι υπηρεσίες που προσφέρουμε στο κέντρο μας;

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ

Η Βιοανάδραση είναι μία σύγχρονη μη φαρμακευτική μέθοδος, η οποία χρησιμοποιεί μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και εξειδικευμένο λογισμικό, προκειμένου να οπτικοποιήσει τις ψυχοφυσιολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.

Η Βιοανάδραση απλά μετράει (οπτικοποιεί) όπως κάνει για παράδειγμα ένα πιεσόμετρο, αλλά και εκπαιδεύει το άτομο με την βοήθεια του ψυχολόγου, στην διαχείριση του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος, της Καρδιοαγγειακής λειτουργίας, της Αναπνευστικής λειτουργίας, της Μυϊκής διέγερσης, της Θερμοκρασίας του σώματος κ.ά.

Η μέθοδος αυτή ΔΕΝ βλάπτει την υγεία, ΔΕΝ έχει παρενέργειες, ΔΕΝ εκπέμπει ραδιενέργεια που μπορεί να επιβαρύνει τον οργανισμό του ατόμου, ΔΕΝ οδηγεί σε εξάρτηση και είναι ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Με την Βιοανάδραση έχουμε την δυνατότητα να «μετρήσουμε» τα επίπεδα διέγερσης /άγχους στον οργανισμό και να προσδιορίσουμε ποια φυσιολογική λειτουργία μας επηρεάζει περισσότερο (νευρικό σύστημα, καρδιοαγγειακή λειτουργία, αναπνευστική λειτουργία κτλ.).

Είναι πολύ γρήγορη, εύκολη και αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση πολλών ψυχικών διαταραχών, όπως είναι:

 • οι κρίσεις πανικού,
 • φοβίες,
 • κατάθλιψη,
 • διπολική διαταραχή
 • ψυχαναγκασμούς κ.ά.

Με την βοήθεια της Βιοανάδρασης όμως το άτομο μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και σχεδόν όλες τις σωματικές διαταραχές που σχετίζονται με το άγχος

 • Ευερέθιστο έντερο,
 • Μειωμένη Λειτουργία του Ανοσοποιητικού συστήματος,
 • Σεξουαλικές δυσλειτουργίες,
 • Υπογονιμότητα,
 • Μυοσκελετικά προβλήματα,
 • Πεπτικά & Γαστρεντερικά προβλήματα,
 • Ορμονικές διαταραχές,
 • Δερματολογικά προβλήματα και πολλά πολλά άλλα.

Το άτομο μπορεί σε 8-15 δίωρες συνεδρίες να εκπαιδευτεί να ελέγχει τις πιο σημαντικές φυσιολογικές λειτουργίες στον οργανισμό του. Αυτή η γνώση μένει για πάντα και αλλάζει τη ζωή του ατόμου για πάντα. Έτσι μπορεί ο καθένας να ελέγχει τα δυσάρεστα σωματικά συμπτώματα που προκαλεί το έντονο άγχος (ταχυκαρδία, δύσπνοια, εφίδρωση, μυϊκή διέγερση κτλ) και παράλληλα να προστατεύει την υγεία του, φέρνοντας και διατηρώντας τον οργανισμό του σε μία ισορροπία όποτε επιθυμεί.

 

ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ

Η Νευροανάδραση είναι ένα είδος Βιοανάδρασης, η οποία μετράει/ καταγράφει και οπτικοποιεί την λειτουργία του εγκεφάλου μας και των εγκεφαλικών μας κυμάτων. Μέσω στρατηγικής μάθησης, η Νευροανάδραση καθιστά τον άνθρωπο ικανό να μεταβάλλει τα εγκεφαλικά του κύματα, άρα κατ’επέκταση μπορεί να μεταβάλλει τα συναισθήματά του και την συμπεριφορά του. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία μέθοδο άμεσης, συστηματικής κι επιλεκτικής εκγύμνασης του εγκεφάλου.

Αυτή η εκπαίδευση συμβάλλει στην επίτευξη μίας ήρεμης αλλά γρήγορης διανοητικής κατάστασης. Πρόκειται για μία εφαρμογή της βιοανάδρασης, κατά την οποία το άτομο μπορεί να παρακολουθήσει σε ειδική οθόνη το ηλεκτροεγκεφαλογράφημά του με απλό και κατανοητό τρόπο, στο οποίο παρουσιάζεται η εγκεφαλική του δραστηριότητα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία το άτομο εκπαιδεύεται στον έλεγχο της δραστηριότητας των εγκεφαλικών του κυμάτων.

Με τη βοήθεια αισθητήρων που τοποθετούνται στο κεφάλι γίνεται η μέτρηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας, η οποία γίνεται αντιληπτή μέσω βίντεο, εικόνων και ήχου. Το άτομο παίρνει άμεση πληροφόρηση για αυτή, γεγονός που το βοηθάει να την ελέγξει. Αυτό το είδος της βιοανάδρασης χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση

 • του άγχους,
 • της κατάθλιψης,
 • της διάσπασης προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα(ΔΕΠ-Υ),
 • των προβλήματα συγκέντρωσης,
 • των μαθησιακών προβλημάτων,
 • των ψυχαναγκασμών,
 • των διαταραχών ύπνου,
 • του αυτισμού,
 • του χρόνιου πόνου,
 • του αλκοολισμού και άλλων εξαρτήσεων

 

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Ο Οπτικοακουστικός Συντονισμός ή η Οπτικοακουστική διέγερση (ΟΑΔ/AVE) είναι μια τεχνική που χρησιμοποιεί παλμούς φωτός και ήχου σε συγκεκριμένες συχνότητες, ώστε να οδηγήσει τον εγκέφαλο σε διάφορα επιθυμητά μοτίβα εγκεφαλικών κυμάτων, αναλόγως με το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, με έναν απαλό και ασφαλή τρόπο. Ρυθμίζοντας τις συχνότητες των εγκεφαλικών κυμάτων σας, έχετε τη δυνατότητα να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, να ακονίσετε το μυαλό σας και να αυξήσετε τα επίπεδα χαλάρωσης, όλα αυτά με το πάτημα ενός απλού κουμπιού!

Είναι μια αποτελεσματική, ανέξοδη εναλλακτική θεραπεία για την αντιμετώπιση πολλές διαταραχών όπως

 • του άγχους,
 • της Διάσπασης της προσοχής,
 • των συναισθηματικών διαταραχών,
 • του μετατραυματικού στρες,
 • της ινομυαλγίας,
 • του χρόνιου πόνου κ.ά.

Τα μηχανήματα του Οπτικουακουστικού Συντονισμού (AVE) χρησιμοποιούνται επιτυχώς για τη βελτίωση

 • της φυσικής απόδοσης αθλητών,
 • της ακαδημαϊκής απόδοσης φοιτητών και μαθητών
 • της νοητικής λειτουργίας ηλικιωμένων.

 

ΚΡΑΝΙΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ

H κρανιοεγκεφαλική διέγερση (ΚΕΔ) είναι μια μη-επεμβατική διέγερση του εγκεφάλου που εφαρμόζει αδύναμους ηλεκτροπαλμούς πάνω στο κεφάλι του ανθρώπου. Αυτή η μικρή ηλεκτροδιέγερση που εφαρμόζεται πλευρικά πάνω στο κρανίο εγείρει την παραγωγή των νευροδιαβιβαστών ενδορφίνης, σεροτονίνης και νορεπινεφρίνης. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ΚΕΔ είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την μείωση του περιστασιακού άγχους και τη βελτίωση της νοημοσύνης (IQ).

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Η γνώση είναι δύναμη και το κέντρο “ΑΥΤΟΪΑΣΗ” δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν επιπρόσθετη γνώση ή να ενημερωθούν αναλυτικότερα για το πρόβλημα που τους απασχολεί με τα ενημερωτικά/ εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει.

Τα σεμινάρια ψυχολογίας πραγματοποιούνται στο χώρο του κέντρου μας σε μικρές ομάδες, έτσι ώστε να μπορούν τα μέλη της ομάδας να ανταλλάξουν εμπειρίες, γνώσεις και απόψεις γύρω από το θέμα. Τα σεμινάρια θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και σε ατομικό επίπεδο, έτσι ώστε να εξατομικευτεί η ενημέρωση και να είναι στοχευμένη στο πρόβλημα του ατόμου. Τα σεμινάρια είναι διαδραστικά και βιωματικά και οι γνώσεις που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες καλύπτουν τόσο τα αίτια και την φυσιολογία των προβλημάτων, όσο και τρόπους και τεχνικές αντιμετώπισης και δράσης.

Ενδεικτικές θεματικές ενότητες που καλύπτουν τα σεμινάριά μας:

 • Κατάθλιψη
 • Κρίσεις πανικού
 • Φοβίες
 • Μαθησιακές δυσκολίες
 • Διαζύγιο-Χωρισμός

 

ONLINE- SKYPE

Το κέντρο μας παρέχει την δυνατότητα υλοποίησης συνεδριών μέσω διαδικτύου με την βοήθεια της τεχνολογίας και του προγράμματος Skype. Η επιλογή αυτή καθιστά εφικτή την επικοινωνία με άτομα που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση, έχουν κινητικές δυσκολίες ή για άλλους προσωπικούς λόγους. Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει το απόρρητο του πελάτη όπως ακριβώς γίνεται και στις συνεδρίες στο χώρο του κέντρου μας.

Μη χάνετε την ευκαιρία. Επισκεφτείτε μας στους χώρους μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να γνωριστούμε καλύτερα! Επισκεφτείτε το site μας www.autoiasi.gr για να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες και το όραμά μας ή στείλτε μας mail στο info@autoiasi.gr

Εάν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, μην το αφήνεις να σε ελέγχει…έλεγξέ το εσύ!

Διευθύνσεις

ΑΥΤΟΪΑΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αιγαίου 102, Θεσσαλονίκη 551 33
231 401 1387

ΑΥΤΟΪΑΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ
Ριζούντος 24, Ελληνικό 16777
2109609611

Υπηρεσίες:

Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία - Συμβουλευτική - Οικογενειακή Συμβουλευτική - Βιοανάδραση - Νευροανάδραση - Εκπαίδευση στην ΑΥΤΟΙΑΣΗ, αυτοθεραπεία, αυτορρύθμιση του οργανισμού - life coaching - Επαγγελματικός Προσανατολισμός - Οπτικοακουστική διέγερση - Κρανιογεγκεφαλική διέγερση

Φωτογραφίες Φορέα:

Σεμινάρια

Επερχόμενα Σεμινάρια

Σεμινάρια που έληξαν

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...