PsychologyNow Team

Στη Ρωσία βάζουν VR γυαλιά στις αγελάδες για να καταπολεμήσουν το στρες και να βγάλουν περισσότερο γάλα

Στη Ρωσία βάζουν VR γυαλιά στις αγελάδες για να καταπολεμήσουν το στρες και να βγάλουν περισσότερο γάλα

PsychologyNow Team
αγελάδες με γυαλιά VR για την καταπολέμηση του άγχους

Αγρόκτημα στη Ρωσία βάζει γυαλιά εικονικής πραγματικότητας στις αγελάδες για να καταπολεμήσουν το στρες και να κατεβάσουν περισσότερο γάλα. Δείτε το βίντεο.


Αγρόκτημα στη Ρωσία χρησιμοποιεί ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, VR, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα επίπεδα άγχους στα ζώα και να αυξηθεί η παραγωγή γάλακτος.

Το κοπάδι που έχει εξοπλιστεί με τα ειδικά σχεδιασμένα για το κεφάλι των αγελάδων γυαλιά, βλέπει σε ένα ειδικό πρόγραμμα προσομοίωσης «καλοκαιρινά λιβάδια». Έρευνα που διενήργησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ρωσίας διαπίστωσε ότι το άγχος στις αγελάδες συνδέεται με την παραγωγή γάλακτος.

Τα αποτελέσματα που λαμβάνουμε από γαλακτοπαραγωγικά αγροκτήματα από διαφορετικές χώρες, δείχνουν ότι σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα, η ποσότητα, και μερικές φορές η ποιότητα, του γάλακτος αυξάνεται αισθητά, υποστηρίζουν εκπρόσωποι του Υπουργείου.

Τα πρώτα αποτελέσματα του πειράματος με τα VR γυαλιά είναι θετικά. Οι αγελάδες αισθάνονται λιγότερο στρες. Σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα στην παραγωγή γάλακτος αυτά θα καταγραφούν σε μία πιο αναλυτική μελέτη.

Η καλή συναισθηματική κατάσταση των ζώων έχει αποδειχτεί πως αυξάνει την παραγωγή. Εξ ου και πολλές φάρμες ανά τον κόσμο ακολουθούν διάφορες πρακτικές. Για παράδειγμα, κάποιοι βάζουν στα ζώα να ακούσουν κλασική μουσική , οι Αμερικανοί εγκαθιστούν περιστρεφόμενες βούρτσες για μασάζ, ενώ στην Ευρώπη ρομποτικά συστήματα εξασφαλίζουν τη μέγιστη κίνηση των ζωντανών στη φάρμα.

Οι ερευνητές θα παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε περισσότερες μελέτες και φιλοδοξούν να επεκτείνουν τα θετικά αποτελέσματα και σε άλλους τομείς.

Δείτε το βίντεο:

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Διαβαστε ακομη

Βρείτε μας στα...