PsychologyNow Team

Οι «μαγικές έξι ώρες» που θα οδηγήσουν σε μια σχέση με περισσότερη σύνδεση

Οι «μαγικές έξι ώρες» που θα οδηγήσουν σε μια σχέση με περισσότερη σύνδεση

PsychologyNow Team
ζευγάρι χρησιμοποιεί τις «μαγικές έξι ώρες» που θα οδηγήσουν σε μια σχέση με περισσότερη σύνδεση
Image credit:  Amanda Sixsmith / unsplash.com

Το Ινστιτούτο Γκόττμαν μπορεί να έχει βρει τρόπο να υπολογίσει τον χρόνο που χρειάζεται να αφιερώνουμε στη σχέση μας.


Σύμφωνα με την έρευνα της Τζούλι και του Τζον Γκόττμαν, τουλάχιστον έξι ώρες, ή οι «μαγικές έξι ώρες», μπορούν να βοηθήσουν να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί η σύνδεση στις σχέσεις.

Οι Γκότμαν χωρίζουν τις έξι ώρες σε αρκετές ημερήσιες και εβδομαδιαίες αλληλεπιδράσεις. Δύο σημαντικές ημερήσιες περιπτώσεις αλληλεπίδρασης είναι οι αποχωρισμοί και οι επανασυνδέσεις, που είναι χρήσιμα τελετουργικά σύνδεσης για να αναπτύξετε μέσα στη σχέση.

Οι αποχωρισμοί –όταν λέμε αντίο το πρωί πριν τη δουλειά– πρέπει να διαρκούν τουλάχιστον δύο λεπτά τη μέρα. Οι επανασυνδέσεις –όταν ξαναβρισκόμαστε στο τέλος της μέρας– πρέπει να διαρκούν περίπου 20 λεπτά κάθε φορά. Καλό είναι να περιλαμβάνουν μια αγκαλιά και ένα φιλί, καθώς και μια κουβέντα για το πώς περάσαμε τη μέρα μας, που βοηθάει στη μείωση του στρες.

Μια άλλη καθημερινή αλληλεπίδραση πρέπει να είναι ο θαυμασμός και η εκτίμηση. Σε αυτή την αλληλεπίδραση, που προτείνεται να διαρκεί περίπου πέντε λεπτά κάθε μέρα, χρειάζεται να εκφράζουμε συνειδητά τα πράγματα για τα οποία εκτιμούμε τον σύντροφό μας.


Διαβάστε σχετικά: Όταν νιώθουμε ότι δεν μας εκτιμούν στη σχέση μας


Η τελευταία καθημερινή αλληλεπίδραση είναι η σωματική τρυφερότητα. Και αυτή η αλληλεπίδραση προτείνεται να διαρκεί πέντε λεπτά, όλα μαζί ή χωρισμένα σε μικρές στιγμές μέσα στη μέρα.

Τα εβδομαδιαία ραντεβού είναι μια σημαντική επένδυση για τη σχέση. Καλό είναι να διαρκούν περίπου δύο ώρες, μια φορά την εβδομάδα. Δεν χρειάζεται να βγείτε έξω ή να κάνετε κάτι επίσημο, αλλά πρέπει να είναι δύο ώρες που θα μπορέσετε να χαλαρώσετε, να μιλήσετε και να απολαύσετε μια ρομαντική επαφή.

Μια άλλη σημαντική αλληλεπίδραση είναι μια εβδομαδιαία συνάντηση για τη σχέση σας, διάρκειας μιας ώρας. Αυτή είναι μια ευκαιρία να μιλήσετε για την πορεία της σχέσης, να εκφράσετε εκτίμηση ο ένας για τον άλλον, να επιλύσετε μια διαφωνία και να ρωτήσετε τι χρειάζεται ο σύντροφός σας.

Όλα αυτά αναλογούν σε έξι ώρες κάθε εβδομάδα που περνάτε σκόπιμα με τον σύντροφό σας. Ο υπόλοιπος χρόνος που είστε μαζί, όπως τα γεύματα, οι οικογενειακές δραστηριότητες, η χαλάρωση στον καναπέ και ο ύπνος στο ίδιο κρεβάτι είναι επίσης σημαντικός. Η επένδυση στη σχέση είναι η επιπλέον αλληλεπίδραση όπου εστιάζετε ο ένας στον άλλο και μοιράζεστε πραγματικά ποιοτικό χρόνο. Η έρευνα έχει δείξει ότι τα ζευγάρια που περνούν αυτόν τον χρόνο μαζί κάθε εβδομάδα νιώθουν περισσότερη σύνδεση και ικανοποίηση στη σχέση τους.


Ism Tsox
Απόδοση: Ισμήνη Τσοχαλή, επιμελήτρια κειμένων

Πηγή

 

 

*Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων της ιστοσελίδας*

2. banner diafhmishs mypsychologist koino

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...