PsychologyNow Team

Όταν η φωτιά της σχέσης έχει αρχίσει να σβήνει, δοκιμάστε αυτούς τους 3 τρόπους για να τη διατηρήσετε ζωντανή

Όταν η φωτιά της σχέσης έχει αρχίσει να σβήνει, δοκιμάστε αυτούς τους 3 τρόπους για να τη διατηρήσετε ζωντανή

PsychologyNow Team
ζευγάρι του οποίου η φωτιά της σχέσης έχει αρχίσει να σβήνει
Image credit:  Kate Kalvach / unsplash.com

Κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό και η σχέση του μπορεί να χρειάζεται διαφορετικό τρόπο για να αναζωογονηθεί.


Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να μειώσουν την οικειότητα και την τρυφερότητα μεταξύ των συντρόφων. Μερικές φορές, η απουσία σωματικής επαφής (και επιθυμίας) μπορεί να πηγάζει από ανεπίλυτα συναισθήματα θυμού και πικρίας.

Άλλες φορές, η απουσία οικειότητας μπορεί να είναι αποτέλεσμα ασύμβατων προγραμμάτων, μεγάλων αλλαγών ζωής (όπως ένα μωρό) ή απλής βαρεμάρας.

Κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό και η σχέση του μπορεί να χρειάζεται διαφορετικό τρόπο για να αναζωογονηθεί. Αν οι σύντροφοι είναι πρόθυμοι να πειραματιστούν και να παίξουν, παρακάτω παρουσιάζονται τρεις τρόποι που θα βοηθήσουν στην αφύπνιση της επιθυμίας.

1. Φτιάξτε μια λίστα «Μου αρέσει όταν…»

Στη διάρκεια μιας μέρας, μπορείτε να φτιάξετε μια λίστα με όλα τα πράγματα που κάνει ο σύντροφός σας και σας δίνουν χαρά. Συνεχίστε να συμπληρώνετε τη λίστα όλη μέρα, ακόμα και όταν είστε μακριά, και το βράδυ, μπορείτε να καθίσετε μαζί και να διαβάσετε τις λίστες σας ο ένας στον άλλο.

2. Πείτε «Χαίρομαι που είσαι εδώ»

Στη διάρκεια μιας μέρας, εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να προσπαθήσετε να πείτε ο ένας στον άλλο κάτι σαν «Χαίρομαι που είσαι εδώ» τουλάχιστον τρεις φορές. Μπορείτε να το πείτε με αυτά τα λόγια ή/και να εκφραστείτε με ένα άγγιγμα. Είναι καλό να συνεχίζετε να εκφράζετε την εκτίμησή σας, δείχνοντας ότι δεν θεωρείτε ο ένας τον άλλο δεδομένο.


Διαβάστε σχετικά: Τα στάδια της συντροφικής σχέσης


3. Φτιάξτε μια λίστα «Θα ήταν πολύ ωραίο αν…»

Στη διάρκεια μιας μέρας, μπορείτε να φτιάξετε και οι δύο μια ξεχωριστή λίστα με τα πράγματα που θα σας άρεσε να δοκιμάσει να κάνει ο σύντροφός σας, ή να κάνει περισσότερο. Στο τέλος της μέρας, διαβάστε τις λίστες σας ο ένας στον άλλο και διαλέξτε ένα σενάριο από την κάθε λίστα για να το πραγματοποιήσετε.

Μια επιπλέον πρόταση:

4. Ορίστε μια μέρα χωρίς σεξ

Μπορείτε να επιλέξετε με τον σύντροφο σας μια μέρα όπου η σωματική οικειότητα και το σεξ θα είναι απαγορευμένα. Αυτό θα δημιουργήσει ένταση (το καλό είδος) και διέγερση μεταξύ σας, όπως όταν είχατε αρχίσει να βγαίνετε ραντεβού. Ίσως μπορείτε να στέλνετε μηνύματα ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια της μέρας, εν αναμονή της μεγάλης επανασύνδεσης.


Ism Tsox
Απόδοση: Ισμήνη Τσοχαλή, επιμελήτρια κειμένων

Πηγή

 

 

*Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων της ιστοσελίδας*

2. banner diafhmishs mypsychologist koino

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...