PsychologyNow Team

Ο κορωνοϊός και οι ψυχολογικές υπηρεσίες: Πώς να προστατέψετε τους θεραπευόμενους και τις συνεδρίες σας

Ο κορωνοϊός και οι ψυχολογικές υπηρεσίες: Πώς να προστατέψετε τους θεραπευόμενους και τις συνεδρίες σας

PsychologyNow Team
γυναίκα ελέγχει για κορωνοϊό και ψυχολογικές υπηρεσίες: Πώς να προστατέψει τους θεραπευόμενους και τις συνεδρίες της
Image credit: Pixabay / pexels.com

Καθώς οι ειδικοί της δημόσιας υγείας έχουν υπό παρακολούθηση την εξάπλωση του κορωνοϊού, οι ψυχολόγοι μπορούν να φροντίσουν για τη σωστή προετοιμασία των συνεδριών τους, να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες των θεραπευόμενων και να διαχειριστούν το άγχος στην κοινότητα τους.


Προετοιμάστε τη συνεδρία σας

Εξετάστε πώς ένα πιθανό ξέσπασμα στην περιοχή σας μπορεί να επηρεάσει την επιχείρησή σας. Ελέγξτε τις οικονομικές και επιχειρηματικές σας πολιτικές και καθορίστε πώς μπορείτε να γίνετε πιο ευέλικτοι. Μπορείτε να αλλάξετε την πολιτική ακύρωσης των συνεδριών ή τις χρεώσεις για την κάλυψη πιθανών ακυρώσεων τελευταίας στιγμής; Έχετε κάνει αποταμίευση για να καλύψετε τα έξοδα σας αν τυχόν νοσήσετε ή μειωθούν οι συνεδρίες σας; Έχετε κάποιον να χειριστεί την επικοινωνία του γραφείου σας και να πληρώνει τους λογαριασμούς σας αν αρρωστήσετε;

Εξερευνήστε τις επιλογές διαδικτυακής παροχής ψυχολογικών υπηρεσιών

Είστε εξοπλισμένοι για να προσφέρετε υπηρεσίες ψυχολογίας μέσω τηλεφώνου ή να εξασφαλίσετε μία βιντεοκλήση από το γραφείο ή το σπίτι σας κατά τη διάρκεια μιας καραντίνας ή ενός ξεσπάσματος ασθένειας; Συζητήστε με τους θεραπευόμενούς σας σχετικά με τη χρήση διαδικτυακών πλατφόρμων στις συνεδρίες σας, αν τυχόν παρεμβάλλεται η ασθένεια στις «πρόσωπο με πρόσωπο» συνεδρίες.

Ελέγξτε τον κώδικα δεοντολογίας όσον αφορά σε πιθανή αντιεπαγγελματική συμπεριφορά

Ελέγξτε τον κώδικα δεοντολογίας σχετικά με τα θέματα εμπιστευτικότητας και εργασίας από το σπίτι, που αφορούν ειδικά στις ψυχολογικές υπηρεσίες μέσω διαδικτυακών πλατφορμών.

Ελέγξτε τη σκοπιμότητα και τους κινδύνους της ύπαρξης θεραπευτικών/ιατρικών αρχείων σε ένα γραφείο στο σπίτι αν διακόψετε τις υπηρεσίες στο γραφείο σας.


Διαβάστε σχετικά: Ψυχολογικές επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορονοϊού. Διαχείριση κρίσης


Αναπτύξτε ένα σχέδιο επικοινωνίας με τους θεραπευόμενους

Προσδιορίστε τον τρόπο επικοινωνίας με τους θεραπευόμενους και τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια ενός ξεσπάσματος ασθένειας ή μιας καραντίνας. Γράψτε μια ενημέρωση που περιγράφει πώς λειτουργεί το γραφείο σας έτσι ώστε να είστε έτοιμοι να συζητήσετε με τους θεραπευόμενους. Συζητήστε το με τον κάθε θεραπευόμενο.

Δημοσιεύστε την στον ιστότοπό σας, στην αίθουσα αναμονής και μοιραστείτε την μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συμπεριλάβετε πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές και τις διαδικασίες, όπως η ακύρωση της τελευταίας στιγμής.

Προωθήστε την υγιεινή στο γραφείο σας

Δημιουργήστε ένα ασφαλές περιβάλλον γραφείου για τους ασθενείς και τους υπαλλήλους. Τοποθετήστε πινακίδες που ενθαρρύνουν το πλύσιμο των χεριών και τοποθετήστε απολυμαντικά χειρός σε αίθουσες αναμονής, γραφεία και τουαλέτες. Ελέγχετε τακτικά τις ενημερωτικές ιστοσελίδες ενημερώσεις και οδηγίες σχετικά με την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Βοηθήστε στην αντιμετώπιση του άγχους του ασθενούς και της κοινότητας

Οι ειδήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό και η πιθανότητα να διαδοθεί ταχέως, προκαλούν άγχος σε πολλούς ανθρώπους. Βοηθήστε τους να μειώσετε τον φόβο παρέχοντας αξιόπιστες πληροφορίες στους ασθενείς, τους ηγέτες της κοινότητας και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μοιραστείτε τις συμβουλές των ειδικών που κατέχουν θέση ευθύνης και παρακολουθούν τον κορωνοϊό.

Προσφέρετε τις γνώσεις σας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη διαχείριση του άγχους του κορωνοϊού.

Βάλτε σε προτεραιότητα τη φροντίδα του εαυτού σας και της οικογένειάς σας

Θυμηθείτε να φροντίσετε τη δική σας υγεία και της οικογένειάς σας. Μπορεί να είναι δελεαστικό να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες των θεραπευόμενων, αλλά να θυμάστε ότι αν αρρωστήσετε, δεν μπορείτε να παρέχετε αποτελεσματική φροντίδα.


Πηγή: apa.org
Απόδοση – Επιμέλεια: PsychologyNow.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...