Κωνσταντίνα Αρβανίτη

Τα εφτά βήματα για μια πιο ευτυχισμένη ζωή

Τα εφτά βήματα για μια πιο ευτυχισμένη ζωή

Κωνσταντίνα Αρβανίτη
γυναίκα συνοδηγός σε αυτοκίνητο που βγάζει το χέρι της έξω από το παράθυρο ευτυχισμένη

Βηματίστε στην οδό της ευτυχίας.


1. Αποδεχτείτε τα αρνητικά συναισθήματα

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι άνθρωπος. Όταν δεχόμαστε ότι συναισθήματα  όπως ο φόβος, η θλίψη ή το άγχος, είναι φυσιολογικά, είναι πιο πιθανό να τα ξεπεράσουμε. Το παράδοξο είναι ότι όταν αποδεχόμαστε τα συναισθήματά μας - όταν δίνουμε στον εαυτό μας την άδεια να είμαστε ανθρώπινοι και να βιώνουμε επώδυνα συναισθήματα - είναι πιο πιθανό να ανοίξουμε τους εαυτούς μας σε θετικά συναισθήματα.

2. Αυξήστε το χρόνο που κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν

Είτε στο χώρο εργασίας είτε στο σπίτι, ο στόχος είναι να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες που είναι τόσο προσωπικές όσο και ευχάριστες. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενισχυτές ευτυχίας, στιγμές σε όλη την εβδομάδα που σας προσφέρουν ευχαρίστηση και νόημα στη ζωή σας. Οι έρευνες δείχνουν ότι μια/δύο ώρες μιας ουσιαστικής και ευχάριστης εμπειρίας μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα μιας ολόκληρης ημέρας ή ακόμα και ολόκληρης της εβδομάδας.

3. Αλλάξτε τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα

Λάβετε υπόψη ότι η ευτυχία εξαρτάται κυρίως από το τι σκέφτεστε για ένα δεδομένο γεγονός, όχι από την ίδια την πραγματικότητα αυτή καθ’ αυτή. Θυμηθείτε ότι το κατά πόσο αισθάνεστε ευτυχισμένοι εξαρτάται από αυτό στο οποίο επιλέγετε να επικεντρωθείτε και από την ερμηνεία των εξωτερικών γεγονότων.

4. Απλοποιήστε τη ζωή σας!

Είμαστε, γενικά, πολύ απασχολημένοι, προσπαθώντας να πιέσουμε όλο και περισσότερες δραστηριότητες σε όλο και λιγότερο χρόνο. Η ποσότητα επηρεάζει την ποιότητα και προσπαθώντας να κάνουμε πάρα πολλά καταλήγουμε να συμβιβάζουμε την ευτυχία μας. Γνωρίζοντας πότε να πούμε «όχι» σε άλλους συχνά σημαίνει να λέμε «ναι» στους εαυτούς μας.

5. Θυμηθείτε τη σύνδεση μυαλού-σώματος.

Αυτό που κάνουμε -ή δεν το κάνουμε- με το σώμα μας επηρεάζει το μυαλό μας. Η τακτική άσκηση, ο κατάλληλος ύπνος και οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες οδηγούν σε σωματική και ψυχική υγεία.

6. Εκφράστε ευγνωμοσύνη, όποτε είναι δυνατόν.

Πολύ συχνά παίρνουμε τη ζωή μας ως δεδομένη. Μάθετε να εκτιμάτε και να απολαμβάνετε τα υπέροχα πράγματα στη ζωή, όπως είναι οι ανθρώπινες σχέσεις, η φύση, το χαμόγελο, το καλό φαγητό. 

7. Προτεραιότητα στις σχέσεις!

Ο νούμερο ένα δρόμος της ευτυχίας είναι ο χρόνος που περνάμε με τους ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν καθώς και με όποιον νοιάζεται για μας. Η πιο σημαντική πηγή ευτυχίας μπορεί να είναι το πρόσωπο που κάθεται δίπλα σας. Εκτιμήστε τους, απολαύστε το χρόνο που περνάτε μαζί τους!

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...