PsychologyNow Team

Χωρισμός στο μεταίχμιο

Χωρισμός στο μεταίχμιο

PsychologyNow Team
γυναίκα σε χωρισμό στο μεταίχμιο
Image credit: Anthony Tran / unsplash.com

Τι γλυκό που ήταν το μήνυμά του. Σίγουρα με θέλει πολύ. Αυτός είναι άντρας. Είναι με μία γυναίκα, τη θέλει και της το δείχνει με κάθε τρόπο. Λίγο απότομα, βέβαια, δεν ξεκίνησε αυτή η σχέση; Και κάποιες φορές νιώθω σαν να μην ξέρω με ποιόν είμαι ή ποιά είμαι εγώ. Δεν πειράζει όμως, αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι που μου δείχνει ότι με θέλει πολύ.


Σήμερα δεν τον αναγνωρίζω. Είναι αυτός ο φίλος μου; Να του στέλνω μήνυμα και να απαντάει μετά από τόση ώρα; Tι έκανε; Μπορεί να μετάνιωσε και να μη θέλει να είμαστε πια μαζί. Ναι, αυτό είναι. Σκεφτόταν πώς θα μου πει να χωρίσουμε, αλλά δεν έβρισκε τον τρόπο. Ναι, αλλά μετά απάντησε. Θα άλλαξε γνώμη, φαίνεται. Σαν πολλά σχέδια δεν μας κάνει; Ποιός νομίζεις ότι είσαι; Κι αυτά τα like στην πρώην τι φάση; Σίγουρα μιλάνε ακόμα. Να του μιλήσω ή να το αφήσω;

Πρώτα φερόμαστε ελεεινά και μετά προσπαθούμε να επανορθώσουμε. Κουράστηκα με όλα αυτά. Εντάξει, ήταν λίγο υπερβολική η αντίδρασή μου. Αλλά δεν του έχω καμία εμπιστοσύνη. Πώς ξέρω ότι όντως ήταν με τα παιδιά; Η φωνή του έβγαινε μαγκωμένη, σαν να προσπαθούσε να κρύψει κάτι. Μετά όμως που μου τηλεφώνησε, έδειχνε να με θέλει τόσο πολύ, ο γλυκός μου. Άμα θέλει αυτός με κάνει και τα ξεχνάω όλα. Όλα.

Δεν μπορώ να αναπνεύσω. Η καρδιά μου χτυπάει ανεξέλεγκτα και οι σκέψεις χοροπηδούν μέσα στο κεφάλι μου. Η πρώην τον πολιορκεί κανονικά. Γιατί δεν της το κόβεις; Τι της δίνεις ελπίδες; Γυρεύοντας πάει, να μου το θυμηθείς. Όχι, γι’ αυτό δεν πρόκειται να του μιλήσω. Δεν θα ρίξω εγώ τα μούτρα μου.

Και μάλιστα θα του στείλω κι ένα ωραίο μήνυμα χωρισμού, να τελειώνουμε πια με αυτό το βάσανο. Από πού κι ώς πού να έχω σχέση με κάποιον που διατηρεί- ένας Θεός ξέρει τι είδους- επαφές με την πρώην του; Όχι πάλι αυτή η ταχυκαρδία. Δεν αντέχω πια. Πώς μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορώ να χωρίσω; Και τι θα κάνω μόνη μου;

Η μητέρα του έχει προβλήματα, λέει. Γι΄ αυτό είναι απόμακρος τώρα τελευταία. Να τον πιστέψω ή είναι ένα από τα γνωστά του κόλπα; Ήταν στο νοσοκομείο. Γιατί να μου πει ψέματα ο ίδιος μου ο αδελφός; Όχι, αυτός αλήθεια λέει, αλλά έχει αλλάξει. Δεν είναι πια ο ίδιος άνθρωπος που μου έδειχνε ότι με θέλει κάθε ώρα και στιγμή. Με αποφεύγει.


Διαβάστε σχετικά: Κεφάλαιο σχέσεις: Χωρισμός – Πως ξέρω ότι είναι η στιγμή να αποχωρίσω από μια σχέση


Μα πώς ξεκίνησαν όλα αυτά; Πώς άλλαξε όλη μου η ζωή μέσα σε λίγες εβδομάδες; Γιατί μπήκα σε αυτή τη σχέση; Αφού δεν τον ήθελα πραγματικά και το ήξερα κατά βάθος, γιατί αφέθηκα να παρασυρθώ; Δεν υπάρχει διέξοδος. Δεν ξέρω τι να κάνω για να απαλλαγώ από αυτή την ένταση που είναι πια παρούσα σε κάθε μου βήμα. Βοήθεια.

Άλλη μία μέρα που ξυπνώ με αυτό το βάρος. Φύγε από μέσα μου, σε παρακαλώ. Δεν αντέχω άλλο. Άφησέ με να ζήσω. Τρελαίνομαι. Νιώθω ότι αιωρούμαι πάνω από το κεφάλι μου. Το σώμα μου τρέμει και παρακολουθώ τις κινήσεις του σαν να μην είμαι εγώ αυτή που το ορίζει. Ποιός πήρε ξαφνικά τον έλεγχο του εαυτού μου; Το τηλέφωνο. Δεν σε αντέχω. Εσύ φταις για αυτό που μου συμβαίνει. Φύγε, δεν σε θέλω, μπορώ και μόνη. Σταμάτα, ψέματα λες. Δεν σε πιστεύω. Επίτηδες έγιναν όλα αυτά.

Ήθελες να με φέρεις σε αυτή την κατάσταση για να διασκεδάσεις. Εσύ τα προκάλεσες όλα. Πώς; Εγώ σε απαξιώνω; Εσύ τι μου κάνεις τόσο καιρό; Δεν θέλω να ηρεμήσω, ήρεμη είμαι και ξέρω πολύ καλά τι λέω. Oχι, μην κλείσεις ακόμα. Περίμενε. Δεν σου είπα εγώ να κλείσεις, δεν εννοούσα αυτό που κατάλαβες. Έκλεισε. Με άφησε. Είχα δίκιο τελικά, έτσι κι αλλιώς θα με άφηνε. Ζαλίζομαι. Όλα γύρω μου γυρίζουν. Στα κομμάτια να πας, τέτοιος που ήσουν. Η αναπνοή μου δεν βγαίνει κανονικά, τα πόδια μου λυγίζουν.

Πώς άλλαξε ο κόσμος έτσι ξαφνικά; Προχθές ακόμα κάναμε σχέδια για το καλοκαίρι. Ήταν τόσο όμορφη η βόλτα στην πόλη και τώρα βρίσκομαι μέσα σε ένα δωμάτιο που στροβιλίζεται. Όλος ο κόσμος τώρα στροβιλίζεται. Να ξαπλώσω. Είμαι τόσο κουρασμένη. Θα ειδοποιήσω αργότερα ότι δεν θα πάω στη δουλειά. Το στομάχι μου πονάει. Πόσες ώρες έχω να φάω;

Ας το ξεχάσω για σήμερα. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα. Μόνο να διώξω αυτή την ένταση μέσα από το μυαλό μου. Πώς όμως; Πάλι αυτή η ταχυκαρδία, πάνω που είχα ηρεμήσει. Δε νιώθω το σώμα μου. Βοήθεια, χάνομαι. Β-ο-ή-θ-ε-ι-α.

Δεν θα κάνω όμως πάλι κακό στον εαυτό μου. Δεν θα επιτρέψω να μου φερθώ πάλι τόσο άδικα, τόσο απάνθρωπα. Δεν φταίω. Υποφέρω και χρειάζομαι βοήθεια.

Καλησπέρα σας κ. ...... Θα ήθελα να κλείσω ένα ραντεβού για ψυχοθεραπεία, σύντομα αν είναι δυνατόν.


Έχετε βιώσει και εσείς ψυχική ασθένεια και θέλετε να μοιραστείτε την ιστορία σας, πολεμώντας το στίγμα για την ψυχική ασθένεια; Στείλτε το άρθρο σας για τις Καταθέσεις Ψυχής στο articles@psychologynow.gr.

*Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων της ιστοσελίδας*

2. banner diafhmishs mypsychologist koino

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...