PsychologyNow Team

Δεν θέλεις να βγούμε ραντεβού επειδή έχω ψυχική ασθένεια; Εσύ χάνεις!

Δεν θέλεις να βγούμε ραντεβού επειδή έχω ψυχική ασθένεια; Εσύ χάνεις!

PsychologyNow Team
γυναίκα που την απέρριψαν από ραντεβού επειδή έχει ψυχική ασθένεια
Image credit: Maryia Plashchynskaya / pexels.com

Ζω με το άγχος και την κατάθλιψη σχεδόν όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, αλλά κατανοώ ότι αυτό δεν με καθορίζει: ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ.


Ποτέ δεν αισθάνθηκα στιγματισμένη γι’ αυτό και είμαι κατά πολύ το είδος του ανθρώπου «δέξου με όπως είμαι», τουλάχιστον εξωτερικά. Όμως πρόσφατα, είχα την πρώτη μου εμπειρία απροκάλυπτου στιγματισμού και είμαι τόσο θυμωμένη και σοκαρισμένη που αισθάνομαι ότι έχω την ανάγκη να μιλήσω γι’ αυτήν…

Βγήκα ραντεβού με έναν άντρα που είχαμε μιλήσει την προηγούμενη εβδομάδα και γνώριζε από την αρχή για τα θέματα που είχα με την ψυχική μου υγεία και γνώριζα κι εγώ ότι η πρώην του είχε παρόμοια προβλήματα μ’ εμένα. Στο τέλος του ραντεβού με ευχαρίστησε για την όμορφη βραδιά και του είπα ότι θα του στείλω μήνυμα.

Μου ζήτησε να μην το κάνω, κάτι που με ξάφνιασε αλλά δεν έδωσα σημασία. Του έστειλα μήνυμα χτες για να δω πώς είναι και μου απάντησε ότι «δεν ήμουν η κατάλληλη γυναίκα γι’ αυτόν» λόγω του άγχους και της κατάθλιψής μου.


Διαβάστε σχετικά: Ψυχική υγεία: Μιλάω ανοιχτά, καταπολεμάω το στίγμα


Απάντησα με ευγένεια (όπως πάντα) αλλά μου άφησε μια πολύ πικρή γεύση στο στόμα… και εύχομαι να του είχα πει τα παρακάτω:

Ξέρεις κάτι; Στην πραγματικότητα είμαι θυμωμένη που απολογήθηκα σ’ εσένα. Πώς τολμάς να με στιγματίζεις εξαιτίας της ψυχικής μου υγείας;

ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, όχι η ασθένειά μου και σε πληροφορώ ότι έχασες έναν καταπληκτικό άνθρωπο.

Είμαι ένας από τους πιο τρυφερούς, συμπονετικούς και τολμώ να πω, ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ανθρώπους που θα γνωρίσεις ποτέ και αρνούμαι να στενοχωρηθώ εξαιτίας της στενομυαλιάς σου.

Γνωρίζω ότι είχες μια άσχημη εμπειρία στο παρελθόν, αλλά σου μίλησα από την αρχή για τα θέματά μου. Το γεγονός ότι συνέχισες την επικοινωνία και προχωρήσαμε σε ραντεβού, σχεδόν από οίκτο, δεν το δέχομαι. Σου εύχομαι καλή τύχη στην εύρεση μιας γυναίκας τόσο καλής όσο αυτής που έχασες από τη στενομυαλιά σου.

Ζω με άγχος, κατάθλιψη και διατροφική διαταραχή, αλλά είμαι εγώ, είμαι μοναδική… και υπέροχα μοναδική σ’ αυτό. Έχασες φίλε!

**Θέλετε να μοιραστείτε και εσείς τη δική σας κατάθεση ψυχής για την ψυχική ασθένεια και να καταπολεμήσετε το στίγμα; Στείλτε το άρθρο σας στο articles@psychologynow.gr!


Έφη Μεσιτίδου

 

Απόδοση: Έφη Μεσιτίδου
Επιμέλεια: PsychologyNow.gr
Πηγή

 

 

*Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων της ιστοσελίδας*

2. banner diafhmishs mypsychologist koino

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...