PsychologyNow Team

Μετά την τοξική σχέση έψαχνα να βρω τον εαυτό μου #vgaltoapomesasou

Μετά την τοξική σχέση έψαχνα να βρω τον εαυτό μου #vgaltoapomesasou

PsychologyNow Team
γυναίκα μετά από την τοξική σχέση ψάχνει να βρει τον εαυτό της
Image credit: Brooke Cagle / unsplash.com

Έκανα το είναι μου ένα με το δικό του, ότι έλεγε ήταν άγραφος νόμος, ότι ζητούσε γινόταν στη στιγμή. Σχέση τοξική; Ναι, δεν το έβλεπα.


Είμαι η Δήμητρα, μια χωρισμένη μητέρα ενός υπέροχου πλάσματος που με γεμίζει φως.

Αλλά δεν θα μιλήσω γι’ αυτό, θα μιλήσω για το φως που μου έκλεψε αυτός που μπήκε στη ζωή μας, μας έκανε να τον εμπιστευτούμε, να κάνουμε όνειρα και στο τέλος απλά να μας γκρεμίσει τον κόσμο. Και φτου από την αρχή.

Μετά το διαζύγιο έψαχνα να βρω τον εαυτό μου, να δω που πάω, πως θα τα καταφέρω. Και ήρθε στη ζωή μου αυτός. Και όσο προχωρούσε άλλο τόσο αφηνόμουν στη μαγεία του, στα λόγια του.

Έκανα το είναι μου ένα με το δικό του, ότι έλεγε ήταν άγραφος νόμος, ότι ζητούσε γινόταν στη στιγμή. Σχέση τοξική; Ναι, δεν το έβλεπα.

Μέχρι που οι υποσχέσεις που είχε δώσει έπειτα από 1,5 χρόνο σχέσης έπεσαν στο κενό.

Ποιο κενό δηλαδή, στην άβυσσο.


Διαβάστε σχετικά: Πώς να αναγνωρίσεις τη χειραγώγηση και να την αποφύγεις


Ήθελε να δούμε πως θα είμαστε χώρια, ήθελε να ηρεμήσει, έμενε στο παρελθόν και δεν προχωρούσε παρακάτω. Και έπαιρνε και εμένα μαζί του και όλο βυθιζόμουν και όλο απελπιζόμουν.

Αγκιστρώθηκα στα λόγια του, πίστεψα σε κάθε του υπόσχεση μέχρι που ήρθε η απάντηση ότι δεν θέλει τώρα να το προσπαθήσουμε.

Και εκεί η ψυχή μου είπε ως εδώ, δεν θα σου χαρίσω άλλη ανάσα μου, δεν θα χαραμίσω άλλη καρδιά, έχω μια ζωή, έχω ένα παιδί, έχω ένα χαμόγελο χαμένο και μια στεναχώρια που θα την βγάλω από πάνω μου γιατί μου αξίζει.

Σε κάθε μία εκεί έξω αξίζει το καλύτερο. Τι κάνω; Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία, να αναγνωρίζω τα σημάδια, να βλέπω τα λάθη, να βγάλω από μέσα μου ότι με κρατάει κάτω για να πάω δύο βήματα παρακάτω και όχι ένα.

Γιατί μου το χρωστάω, γιατί μου αξίζει, γιατί ξέρω ότι θα έρθει το καλύτερο, το απόλυτο, το μοναδικό στη ζωή μου που θα με κάνει πάλι το χαμογελαστό κορίτσι που ήμουν. Το οφείλω στην κόρη μου.


*Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων της ιστοσελίδας*

2. banner diafhmishs mypsychologist koino

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...