PsychologyNow Team

Έχεις νιώσει ποτέ πως κανείς δεν σε καταλαβαίνει; #vgaltoapomesasou

Έχεις νιώσει ποτέ πως κανείς δεν σε καταλαβαίνει; #vgaltoapomesasou

PsychologyNow Team
Image credit: Riccardo Mion / unsplash.com

Ό,τι κουβαλάω μέσα μου κανείς δεν το ξέρει.


Ακόμη και οι πιο κοντινοί σου άνθρωποι ενίοτε δεν είναι σε θέση να σε καταλάβουν, αλλά κιόλας δεν προσπαθούν. Και τότε; έρχεται η απογοήτευση και "κλείνεσαι" στον εαυτό σου. Αυτό λοιπόν αντιμετωπίζω όλη μου τη ζωή....πάντα αναρωτιόμουν γιατί πρέπει να συμφωνώ μαζί σου και να δέχομαι τη δική σου οπτική, αλλά η δική μου να θεωρείται παράλογη ή ότι σε προσβάλλει;; δεν είναι έτσι.

Ας αναφερθώ όμως σε παραδείγματα. Σε μια μακροχρόνια φιλία, δεν δέχομαι να με κρίνεις επειδή έχω διαφορετική γνώμη για κάποιο θέμα ή περίσταση και να θεωρείς αυτομάτως οτι "αντιλαμβάνεσαι αλλιώς τη φιλία μας μάλλον". Γιατί να το συνδέεις με τη φιλία μας πάντα; τι σχέση έχει;

Δεν με καταλαβαίνεις...από μικρή έχω αντιμετωπίσει προβλήματα σχετικά με το σώμα μου(πρόθυρα νευρικής ανορεξίας), ακραία σκαμπανεβάσματα στα κιλά μου, κάτι όμως που αντιμετώπισα μόνη μου σε μια πολύ τρυφερή ηλικία και μέχρι προσφάτως με ταλαιπωρούσε αυτή η υπόθεση...γιατί αυτά δεν σε επηρεάζει μονο σωματικά, σε καταστρέφει ψυχικά και σε στιγματίζει.


Διαβάστε σχετικά: Πώς είναι να νιώθεις μόνος και ανεπαρκής; #vgaltoapomesasou


Και όταν αγαπημένη μου οικογένεια, λέω με δάκρυα στα μάτια ότι "δεν αγαπώ το σώμα μου, είναι άσχημο" δεν περιμένω να μου πεις "έλα μώρε μια χαρά είσαι κι στο κάτω κάτω μπορείς να χάσεις κανά κιλό", "πάχυνες και έκανες κοιλιά χάσε κανά κιλό", "αδυνάτισες πάρα πολύ τι είναι αυτά;" και να μου φωνάζεις με θυμό....δεν με καταλαβαίνεις.

Ό,τι κουβαλάω μέσα μου κανείς δεν το ξέρει. Όταν όμως βρίσκω το κουράγιο να πω κάτι και με αποπαίρνεις, μη σου κάνει εντύπωση που δεν μοιράζομαι τις σκέψεις και τη γνώμη μου πλέον. Γιατί πλέον ηδη από πριν ξέρω, ότι δεν θα καταλάβεις και πως θα το παρεξηγήσεις και εγώ πρέπει πάλι να "κατανοήσω τη δική σου οπτική" γιατί προφανώς η δική μου σε προσέβαλλε και να προβώ πάλι σε ατέρμονες εξηγήσεις και ατελείωτες συγγνώμες που σε πλήγωσα.

Εμένα όμως με ρώτησε κανείς αν πληγώθηκα; με ρώτησε κανείς αν χρειάζομαι απλά, μόνο την κατανόηση των ανθρώπων μου; όχι...γιατί απλά δεν με καταλαβαίνεις...


*Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων της ιστοσελίδας*

2. banner diafhmishs mypsychologist koino

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...