PsychologyNow Team

Από σύνολο, γίναμε δύο ομάδες που μαχόμαστε για την πολυπόθητη ελευθερία #vgaltoapomesasou

Από σύνολο, γίναμε δύο ομάδες που μαχόμαστε για την πολυπόθητη ελευθερία #vgaltoapomesasou

PsychologyNow Team
άνδρας καταλαβαίνει ότι Από σύνολο, γίναμε δύο ομάδες που μαχόμαστε για την πολυπόθητη ελευθερία
Image credit: Jeremy Cai / unsplash.com

Τελικά κατάλαβα ότι η ελευθερία βρίσκεται μέσα μας και θα πρέπει να την ενεργοποιήσουμε αν σκεφτούμε θετικά και κάνοντας απλές καθημερινές πράξεις χαράς και ευγνωμοσύνης.


Πολλές φορές όταν συμβαίνουν δυσάρεστο γεγονότα ως πρώτη αντίδραση μελαγχολούμε. Όμως καθώς εκτυλίσσονται τα γεγονότα βλέπουμε ότι μπορούμε να αποκομίσουμε και οφέλη μέσα από αυτά.

Θα φέρω ως παράδειγμα την πανδημία γιατί θεωρώ πως μας έχει επηρεάσει όλους τόσο σε ανθρώπινο επίπεδο όσο και σε κοινωνικό. Ενόψει της νέας αυτής πραγματικότητας βλέπουμε χωρισμός ανθρώπων σε στρατόπεδα και σε ταμπέλες. Ξαφνικά από ένα σύνολο γίναμε δύο ομάδες που μαχομαστε εν τέλει για την πολυπόθητη ελευθερία.


Διαβάστε σχετικά: Να ζεις με ευγνωμοσύνη


Τελικά κατάλαβα ότι η ελευθερία βρίσκεται μέσα μας και θα πρέπει να την ενεργοποιησουμε αν σκεφτούμε θετικά και κάνοντας απλές καθημερινές πράξεις χαράς και ευγνωμοσύνης. Είμαι ευγνώμων για το σπίτι και την οικογένεια μου και για το ότι έχω την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Αρκεί να εξελισσόμαστε εμείς οι ίδιοι και να σκεφτόμαστε τι θέλουμε στη ζωή μας.

Όπως λοιπόν το σκανάρισμα μπήκε στη ζωή μας. Ας ξεκινήσουμε και εμείς να σκανάρουμε ανθρώπους και καταστάσεις προς όφελός μας. Να προστατεύουμε τα μάτια μας και την ψυχή μας από τραυματικά γεγονότα και να προσπαθούμε να χτίσουμε μια όμορφη καθημερινότητα. Αυτές είναι κάποιες σκέψεις μου μέσα από την κατάσταση αυτή που με έχουν βοηθήσει να ισορροπώ και πιστεύω πως πολλοί άνθρωποι πρέπει να μάθουμε να ζούμε ουσιαστικά και ανθρώπινα.


*Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων της ιστοσελίδας*

2. banner diafhmishs mypsychologist koino

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...